TILSHUNOSLIKDA PSIXOLINGVISTIK YONDASHUV («СОВРЕМЕННЫЕ ФИЛОЛОГИЧЕСКИЕ ПАРАДИГМЫ: ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ ТРАДИЦИЙ И ИННОВАЦИЙ», 2025)
Ushbu maqolada psixolingvistika fani haqida atroflicha tushuncha berilgan bo’lib, psixolingvistika tushunchasi, uning ilm-fandagi salmoqli o’rni va nutqda psixolingvistikani namon etishga ta’sir o’tkazuvchi omillar ta’kidlab o’tilgan. Shuningdek, bu soha vakillarining fanga nisbatan  turli til yondashuvlari va psixolingvistikaning rivojiga qo’shgan hissalari haqida ma’lumot berilgan.
Keywords: Psixolingvistika, nutq faoliyati, muloqot, psixologik fikrlash, nutq terapiyasi.