COGNITIVE MECHANISMS IN INTERPRETATION PROCESS («СОВРЕМЕННЫЕ ФИЛОЛОГИЧЕСКИЕ ПАРАДИГМЫ: ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ ТРАДИЦИЙ И ИННОВАЦИЙ», 2025)
Tarjima tillarni, kontekstni va muloqot dinamikasini chuqur tushunishni talab qiladigan kognitiv vazifadir. Ushbu maqola tarjimonlarning lingvistik qiyinchiliklarni qanday boshqarishi, ma'lumotni qayta ishlash va ma'noni to'g'ri etkazishiga oydinlik kiritib, talqin qilish jarayonida ishtirok etadigan murakkab kognitiv mexanizmlarni o'rganadi.
Keywords: cognitive mechanisms, communication dynamic, interpreter, semantic interpretation, lexical access, language comprehension, cognitive models of interpretation.