INGLIZ VA O‘ZBEK TILLARIDA OILA KONSEPTINING DIAXRON VA SINXRON TAHLILI («СОВРЕМЕННЫЕ ФИЛОЛОГИЧЕСКИЕ ПАРАДИГМЫ: ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ ТРАДИЦИЙ И ИННОВАЦИЙ», 2025)
Ingliz va o‘zbek tillarida oila konseptini o‘rganish ikkala tilda ham oilaviy terminologiyaning lingvistik asoslari va tamoyillarini o‘rganadigan muhim tadqiqot sohasidir.Konseptologiya sohasi murakkab va ixtisoslashgan lug‘atdan foydalanish ushbu sohada samarali muloqot qilish uchun juda muhimdir. Ingliz va o‘zbek tillarida oila konseptini o‘rganish har ikki tilda oilaviy konseptologiyaning tarixiy rivojlanishini, shuningdek, har ikki tilda oilaviy konseptologiyaning semantik va tarkibiy xususiyatlarini tahlil qilishni o‘z ichiga oladi.
Keywords: oila, shaxs, diaxron, sinxron, jamiyat.