O'QUVCHILARNING KOMMUNIKATIV QOBILIYATINI RIVOJLANTIRISHDA TA'LIM TEXNOLOGIYALARIDAN FOYDALANISH («СОВРЕМЕННЫЕ ФИЛОЛОГИЧЕСКИЕ ПАРАДИГМЫ: ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ ТРАДИЦИЙ И ИННОВАЦИЙ», 2025)
Maqolada o'quvchilarning kommunikativ qobiliyatini oshirishga qaratilgan mezonlar haqida so'z yuritiladi.Pedagogik va psixologik adabiyotlarda «texnologiya» tushunchasi tez-tez uchraydi, u bizga kompyuter texnikasining rivojlanishi va yangi kompyuter texnologiyalarining joriy etilishi bilan birga kirib keldi. Pedagogika fanida alohida yo`nalish – o‘quvchilarning kommunikativ qobiliyatini rivojlantirishda ta’lim texnologiya paydo bo`ldi. Bu yo'nalish 60-yillarda AQSh, Angliyada paydo bo'lgan va hozirda dunyoning deyarli barcha mamlakatlariga tarqaldi.