ТАРЖИМАДА ПРАГМАТИК МУАММОЛАР ҲАМДА ТАРЖИМА ПРАГМАТИКАСИНИНГ ЎЗИГА ХОС ХУСУСИЯТЛАРИ («СОВРЕМЕННЫЕ ФИЛОЛОГИЧЕСКИЕ ПАРАДИГМЫ: ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ ТРАДИЦИЙ И ИННОВАЦИЙ», 2025)
Семиотика белгиларининг ўқишига қаратилганидек, ҳар бир белги, шу жумладан, тилда бўлган белгилар уч томондан кўрилиши керак: синтаксис, яни белгилар орасидаги муносабатлар; семантика, яни белги ва ҳақиқий ҳолат орасидаги муносабат; ва прагматика, яни белги ва унинг фойдаланувчилари орасидаги муносабатдир. Мазкур мақолада прагматика тушунчаси ва таржиманинг прагматик муаммолари хусусида фикр юритилган.
Keywords: прагматика, синтаксис, семиотика, знаковая система, перевод, семантика.