(untitled) («СОВРЕМЕННЫЕ ФИЛОЛОГИЧЕСКИЕ ПАРАДИГМЫ: ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ ТРАДИЦИЙ И ИННОВАЦИЙ», 2025)
Ushbu maqolada boshlang`ich sinflarda o`qish metodikasi adabiy ta`lim metodikasi sifatida ish ko`rishi lozimligi, boshlang`ich sinfda o`qish adabiyot o`qitish sistematik kursiga tayyorlovchi predmet sifatida o`qitilishi, metodika bo`lajak boshlang`ich sinf o`qituvchisini adabiy ta`limnining mazmuniga va uni o`qitishga mustaqil ongli yondasha oladigan, o`zgalarning tajribasini nafaqat o`rganib olmasdan, balki ular faoliyatining natijalarini ongli ravishda tahlil qilib, to`gri xulosa chiqara biladigan bo`lishlari xususida so`z yuritiladi.Тa’lim jarayonini takomillashtirishda boshlang’ich sinif oquvchilarini elektron vositalar yordamida hamda zamonaviy yondashuv asosida ishlab chiqishning pedagogik-psixologik asoslari, mediata’lim resurslaridan foydalanishning nazariy asoslari, kognitiv kompetentsiyalarni shakllantirishning metodik ta’minoti yoritilgan