ULUG‘BEK HAMDAM SHE’RIYATIDA METAFORA («MODERN PHILOLOGICAL PARADIGMS: INTERACTION OF TRADITIONS AND INNOVATIONS», 2025)
Ma’lumki, nutqimizda eng koʻp qoʻllaniladigan obrazli vositalardan biri metaforadir. U har qanday sohada tavsif va tushuntirishni yengillashtiradi va til imkoniyatlarini, til egasining ichki olamini namoyon etishga xizmat qiladi. Tuyg‘ularni ifodalash kundalik nutqimizga badiiylik olib kiradi, shuning uchun nutqimizda metaforaning o‘rni beqiyos. Metafora badiiy matn muallifiga dunyoning individual tasvirini yaratishiga ko‘mak beradi.