INGLIZ VA O’ZBEK TILLARIDA MOLIYA TERMINLARINING MORFOLOGIK XUSUSIYATLARI («MODERN PHILOLOGICAL PARADIGMS: INTERACTION OF TRADITIONS AND INNOVATIONS», 2025)
Til jamiyatning o'z fikrlarini, tajribalarni va madaniyatini yetkazishning asosiy vositasidir va u ko’plab sohalarda, masalan, moliyaviy sohada, murakkab iqtisodiy tushunchalarni bayon etishda ahamiyatli rol o'ynaydi. Ingliz va o’zbek tillarida moliyaga oid juda ko’plab terminlarni uchratishimiz mumkin. Ularni o’rganish jarayonida esa morfologik jihatdan, ya’ni tuzilish jihatdan tahlil qilish muhim ahahmiyatga ega hisoblanadi.
Keywords: moliya, atamalar, morfologik xususiyatlar, sodda, qo’shma, broker, affiksatsiya, valyuta.