O’QUVCHILARNING DIALOGIK NUTQINI RIVOJLANTIRISHDA TALIM TEXNOLOGIYALARNING AHAMYATI («MODERN PHILOLOGICAL PARADIGMS: INTERACTION OF TRADITIONS AND INNOVATIONS», 2025)
Bolalarda og‘zaki nutqni rivojlantirish ularning kelajagi uchun katta ahamiyatga ega bo‘lgan jarayon. Ushbu jarayon har bir bolada har xil bosqichda o‘tadi, bu esa ularning psixologiyasi va ta’lim muassasidagi olayotgan ta’limga bog‘liq. Ushbu maqolada o‘quvchilarning og‘zaki nutqini rivojlantirishning afzalliklari va usullari haqida batafsil bayon qilinadi.
Keywords: og‘zaki nutq, yozma nutq, o‘quvchilar psixologiyasi, maktab, ta’lim dasturi, interaktiv o‘yinlar va h.k.