FRANSUZ TILINING NAZARIY GRAMATIKASI («MODERN PHILOLOGICAL PARADIGMS: INTERACTION OF TRADITIONS AND INNOVATIONS», 2025)
Mazkur maqolada XVI-XVIII asrlardagi tilshunos olimlarning fransuz tili orfografiyasiga   oid   ilmiy-nazariy   qarashlari   o’rganildi   va   ularga munosabat bildirildi. Shu bilan birga bu asrlarda orfografiyaga oid olimlar tomonidan qilingan juda  ko’plab  o’zgarishlar aniqlandi  va  jadvalga  solinishi  natijasida  ular o’rtasidagi differensial hamda o’xshash jihatlari aniqlandi.
Keywords: orfografiya, orfoepiya,uyg'onish davri, komunikativ vazifasi, etimologiya, nutq tovushlari, fonetika, tovush, tilshunoslik, diskurs, og’zaki nutq, fonetik hodisa, grafema, morfema, nutq organlari.