ПРОБЛЕМА МЕЖКУЛЬТУРНОЙ КОММУНИКАЦИИ В РАБОТЕ ПЕРЕВОДЧИКА («MODERN PHILOLOGICAL PARADIGMS: INTERACTION OF TRADITIONS AND INNOVATIONS», 2025)
Madaniy muloqot muammosi tarjimon ishida asosiy rol o'ynaydi, chunki muvaffaqiyatli tarjima nafaqat manba matnining ma'nosini beradi, balki tilning madaniy xususiyatlarini va qaysi xalqning urf-odatlarini ham hisobga oladi. tarjima nazarda tutilgan. Ushbu maqola tarjimon faoliyatidagi madaniy muloqot muammosining asosiy jihatlarini ko'rib chiqadi, shuningdek, ushbu sohadagi zamonaviy tadqiqotlar tahlili asosida uni hal qilish bo'yicha tavsiyalar beradi.
Keywords: Cultural communication, translator, cultural characteristics, language adaptation, intercultural interaction.