(untitled) («MODERN PHILOLOGICAL PARADIGMS: INTERACTION OF TRADITIONS AND INNOVATIONS», 2025)
Tarjima tillarni, kontekstni va muloqot dinamikasini chuqur tushunishni talab qiladigan kognitiv vazifadir. Ushbu maqola tarjimonlarning lingvistik qiyinchiliklarni qanday boshqarishi, ma’lumotni qayta ishlash va ma’noni to’g’ri etkazishiga oydinlik kiritib, talqin qilish jarayonida ishtirok etadigan murakkab kognitiv mexanizmlarni o’rganadi.