(untitled) («MODERN PHILOLOGICAL PARADIGMS: INTERACTION OF TRADITIONS AND INNOVATIONS», 2025)
Qo‘rquv konsepti zamonaviy fransuz tilida peur, o‘zbek tilida esa qo‘rquv leksemalari orqali ifodalanadi. Fransuz tilidagi peur konseptual maydoniga kiruvchi crainte, angoisse, frayeur, horreur, frousse , trac, effroi , épouvante , terreur kabi so‘zlar va avoir la trouille, avoir la pétoche, avoir les jetons, avoir les foies, avoir le trouillomètre à zéro kabi turg‘un birikmalar qo‘rquvning turli darajasini ko‘rsatish, uning oqibatida yuzaga kelgan inson reaksiyasini tasvirlash maqsadida qo‘llaniladi. Shubhasiz, asosiy va muhim bo‘lgani peur so‘zining o‘zidir. Fransuz tilining etimologik lug‘atiga ko‘ra peur so‘zi lotincha poverum so‘zidan kelib chiqqan.