(untitled) («MODERN PHILOLOGICAL PARADIGMS: INTERACTION OF TRADITIONS AND INNOVATIONS», 2025)
Инсон маданиятининг мавжудлиги ва ривожланишининг энг муҳим шартларидан бири унинг тил орқали мулоқоти ҳисобланади, айнан ана шу омил маданий жараёнларнинг бирлигини таъминлайди, маданий бойликларнинг сақланиши ва авлоддан авлодга ўтишини ҳам таъминлайди. Зеро, инсоннинг коммуникатив фаолиятида тил ва маданият тушунчалари белгилар бирлиги системаси сифатида ўзаро кесишади ва бир бирини тўлдиради.