(untitled) («MODERN PHILOLOGICAL PARADIGMS: INTERACTION OF TRADITIONS AND INNOVATIONS», 2025)
Мазкур мақола содда гаплар ва уларнинг турли ҳусусиятлари асосида ҳар хил таснифланадиган бош бўлакларнинг составига кўра бир составли гаплар ва икки составли гаплар ҳамда иккинчи даражали бўлакларининг иштирок этиш – иштирок этмаслигига қараб, йиғиқ ва ѐйиқ гаплар, зарур бўлакларнинг бўлиш – бўлмаслигига қараб, тўлиқ ва тўлиқсиз гапларга асосланган.